4 Φεβρουαρίου 2019 – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

4 Φεβρουαρίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Προσφορά για Προληπτικό Έλεγχο σε όλους τους Βασικούς Καρκινικούς Δείκτες.

Η “Υγεία κατ’οίκον” στην προσπάθεια να ενημερώσει για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, η οποία συντελεί στην αντιμετώπιση και –σε αρκετές περιπτώσεις– στην ίαση της νόσου, σας προσφέρει, με Αιμοληψία κατ’οίκον και επιστροφή αποτελεσμάτων, έλεγχο για όλους τους βασικούς καρκινικούς δείκτες, (CEA, CA-125, CA 19-9, CA 15-3, CA-50, CA 72-4 – και PSA για τους άνδρες), στην προνομιακή τιμή των 45€! Απλά καλέστε μας, έως τις 28/02/2019, για να προγραμματίσουμε την επίσκεψη μας στον χώρο σας, στην Γραμμή Φροντίδας: 2313074678.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.egeia.gr

Ένας στους έξι θανάτους παγκοσμίως προκαλείται από τον καρκίνο, ο οποίος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου. Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο (4 Φεβρουαρίου) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τονίζει, ωστόσο, ότι ο καρκίνος δεν χρειάζεται πλέον να θεωρείται θανατική ποινή, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί η βαρύτητά του και να βελτιωθεί η επιβίωση και η ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν με την ασθένεια.

«Όλες οι χώρες μπορούν να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν και να θεραπεύσουν τον καρκίνο», σημειώνει ο δρ Ετιέν Κρουγκ (Etienne Krug), διευθυντής του ΠΟΥ στο Τμήμα Διαχείρισης Μη Διάχυτων Ασθενειών, Αναπηρίας, Βίας και Πρόληψης Τραυματισμών.

«Γνωρίζουμε τις κύριες αιτίες. Η δράση τους θα αποτρέψει την εμφάνιση πολλών περιπτώσεων. Με την ενίσχυση της ανταπόκρισης του συστήματος υγείας, μπορούμε επίσης να διασφαλίσουμε την έγκαιρη διάγνωση και την καλύτερη πρόσβαση σε προσιτή θεραπεία από ειδικευμένο προσωπικό, εξοικονομώντας έτσι εκατομμύρια ζωές».

Τον Μάιο του 2017, τα κράτη μέλη συναντήθηκαν γύρω από δράσεις προτεραιότητας για τη διασφάλιση της φροντίδας του καρκίνου για όλους. Από την έγκριση του ψηφίσματος, τα κράτη μέλη λαμβάνουν μέτρα για τις συστάσεις του. Περίπου το 30-50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί εάν εφαρμοστούν αυτές οι πολιτικές.

Η θεραπεία του καρκίνου στα αρχικά του στάδια είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση της νόσου. Επίσης η ανίχνευση του καρκίνου νωρίς μειώνει, επίσης, σημαντικά τον οικονομικό αντίκτυπο του καρκίνου: όχι μόνο το κόστος της θεραπείας είναι πολύ μικρότερο στα αρχικά στάδια του καρκίνου, αλλά και οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται και να υποστηρίζουν τις οικογένειές τους, εάν έχουν πρόσβαση σε αποτελεσματική θεραπεία εγκαίρως.